This is an example of a HTML caption with a link.

Casita El Fondo De Les Neus

In het binnenland van Alicante, op een heuvel nabij het kleine plaatsje El Fondo De Les Neus heeft een Nederlands gezin een vakantie woning op een royaal stuk grond gekocht. Helaas echter profiteert men niet van het uitzicht over het omliggende landschap; het zwembad is ommuurd en het terras van de woning ligt vol in de zon en kan slechts een beperkt deel van de dag gebruikt worden. Het plan betreft de renovatie van de woning, de zonwering van het centrale terras, een nieuwbouw van het zwembad, de integratie van een gastenverblijf en een masterplan voor het kavel.

Door het gastenverblijf onder het terras van het zwembad te schuiven profiteert men van de verkoelende werking van het water en ontstaat vanzelfsprekend een afgeschermde buitenruimte voor het gastenverblijf, een houten luik voor de pui biedt schaduw en als het verblijf niet gebruikt wordt kan het worden afgesloten.Het afgeschermde terras rondom het zwembad wordt voorzien van een elegant spijlenhek zodat men straks vanuit het zwembad uitzicht over de heuvels heeft.

De woning wordt voorzien van nieuwe hekwerken, Franse balkons en een permanent schaduwdak boven het terras zodat de binnen-buiten relatie geoptimaliseerd wordt.

locatie

El Fondo De les Neus, Alicante

opdrachtgever

Familie W*vE*

omvang

renovatie woning
nieuwbouw zwembad met gastenverblijf

doorlooptijd

ontwerp 2013
uitvoering 2014-2015